Διαδικτυακές υπηρεσίες από το Enterprise Europe Network - Hellas

09.06.2010

Διαδικτυακές υπηρεσίες προς τις ελληνικές επιχειρήσεις παρέχονται από τον δικτυακό τόπο του Enterprise Europe Network - Hellas (www.enterprise-hellas.gr), του μεγαλύτερου ελληνικού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης και πληροφόρησης. Σταθερά προσανατολισμένος στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, ο ελληνικός κόμβος του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network συνεχίζει τις προσπάθειές του να προσφέρει όσο το δυνατόν πιο χρηστικές και αποδοτικές υπηρεσίες σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο παγκοσμίως που προσφέρει δωρεάν πληροφόρηση και υποστήριξη σε επιχειρήσεις. Στόχος του είναι στηρίξει τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ευρωπαϊκή, αλλά και την παγκόσμια αγορά, βοηθώντας αυτές να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, με βάση τη γνώση και την καινοτομία. Ανάμεσα στις δράσεις του είναι η πληροφόρηση για τις πολιτικές της ΕΕ και για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης, η προώθηση επιχειρηματικών και ερευνητικών συνεργασιών, καθώς και η διαμεσολάβηση για μεταφορά τεχνολογίας.

Οι τελευταίες προσθήκες στις διαδικτυακές υπηρεσίες του Enterprise Europe Network-Hellas περιλαμβάνουν: α) αναζήτηση συνεργατών για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, με τη συμπλήρωση σχετικής φόρμας, β) αναζήτηση επιχειρηματικών συνεργασιών, από τους μηνιαίους καταλόγους διεθνών επιχειρηματικών προφίλ, γ) προώθηση των αιτημάτων των ελληνικών επιχειρήσεων για επιχειρηματικές συνεργασίες, με τη συμπλήρωση σχετικής φόρμας, δ) προώθηση ελληνικών τεχνολογιών (προσφορά/ζήτηση) σε όλη την Ευρώπη, με τη συμπλήρωση σχετικής φόρμας.

Οι υπηρεσίες αυτές έρχονται να προστεθούν στην Υπηρεσία Αυτόματης Ενημέρωσης (Automatic Matching Tool), που λειτουργεί ήδη στον δικτυακό τόπο του Δικτύου και αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την προώθηση των καινοτόμων τεχνολογιών στις αγορές της Ευρώπης. Με την (δωρεάν) εγγραφή του στην Υπηρεσία Αυτόματης Ενημέρωσης (www.enterprise-hellas.gr/services/Innovation) ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει άμεσα και χωρίς χρέωση στο e-mail του, πληροφόρηση για καινοτόμες τεχνολογίες στους τομείς που τον ενδιαφέρουν.

Επιπλέον, το Enterprise Europe Network - Hellas εγκαινίασε τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία 'Αναζήτηση Προκηρύξεων Προγραμμάτων' που απευθύνεται προς επιχειρήσεις και ερευνητικούς φορείς που ενδιαφέρονται για χρηματοδότηση μέσω ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων. Ο χρήστης του δικτυακού τόπου www.enterprise-hellas.gr μπορεί να ενημερωθεί εύκολα και γρήγορα για όλες τις ανοικτές προκηρύξεις, να αντλήσει επεξεργασμένη πληροφορία για την προκήρυξη και το πρόγραμμα που τον ενδιαφέρει, και να συνδεθεί απευθείας στις ιστοσελίδες των προκηρύξεων, αλλά και των Εθνικών Σημείων Επαφής στην Ελλάδα (για τα ευρωπαϊκά προγράμματα).

Σημειώνεται πως το Enterprise Europe Network αποτελείται από περίπου 600 οργανισμούς σε 40 χώρες παγκοσμίως. Ο ελληνικός κόμβος του δικτύου αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με συντονιστή το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Παράλληλα, προωθώντας τις πρωτοβουλίες της ΕΕ για την επιχειρηματικότητα, το Δίκτυο παροτρύνει τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στη Δοκιμαστική Ομάδα Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων (Εuropean Business Test Panel - EBTP).