Δύο νέες προσκλήσεις, 110 εκατ. ευρώ, του Επιχειρησιακού Προγράμματος 'Ψηφιακή Σύγκλιση'

Δύο νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 'Ψηφιακή Σύγκλιση' ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την Ειδική Γραμματεία 'Ψηφιακού Σχεδιασμού'. Πρόκειται για τις Προσκλήσεις 11 και 12, με συνολικό προϋπολογισμό 110 εκατ. ευρώ, και υποβολή προτάσεων από τις 10 Μαΐου 2010. Στόχος των προσκλήσεων είναι η αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Πρόσκληση 11, προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά σημαντικά 'Έργα-Γέφυρες' που ξεκίνησαν στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ και θα ολοκληρωθούν στο ΕΣΠΑ. Τα έργα εμπίπτουν στον Αξονα Προτεραιότητας 1: 'Βελτίωση της παραγωγικότητας με αξιοποίηση των ΤΠΕ', Ειδικός Στόχος 1.2: 'Παροχή ψηφιακών υπηρεσιών προς επιχειρήσεις & βελτίωση αποτελεσματικότητας Δημοσίου τομέα με χρήση ΤΠΕ' και στον Αξονα Προτεραιότητας 2: 'ΤΠΕ και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής', Ειδικοί Στόχοι 2.1: 'Βελτίωση της καθημερινής ζωής μέσω ΤΠΕ- Ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στην Ψηφιακή Ελλάδα' και 2.2: 'Ψηφιακές υπηρεσίες Δημόσιας Διοίκησης για τον πολίτη'.

Η υποβολή προτάσεων ξεκίνησε στις 10 Μαΐου και συνεχιστεί έως την εξάντληση της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί στον δικτυακό τόπο της ΕΥΔ ΕΠ 'Ψηφιακή Σύγκλιση' www.infosoc.gr).

Η Πρόσκληση 12, προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά παρεμβάσεις στον τομέα της oικονομίας, προκειμένου να υποστηριχθούν οι καίριες κυβερνητικές προσπάθειες για δημοσιονομικό εξορθολογισμό. Συγκεκριμένα καλύπτει τον Αξονα Προτεραιότητας 1: 'Βελτίωση της παραγωγικότητας με αξιοποίηση των ΤΠΕ', Ειδικός Στόχος 1.2: 'Παροχή ψηφιακών υπηρεσιών προς επιχειρήσεις & βελτίωση αποτελεσματικότητας Δημοσίου τομέα με χρήση ΤΠΕ' και τον Αξονα Προτεραιότητας 2: 'ΤΠΕ και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής', Ειδικός Στόχος 2.2: 'Ψηφιακές υπηρεσίες Δημόσιας Διοίκησης για τον πολίτη'.

Η υποβολή προτάσεων ξεκίνησε επίσης στις 10 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες και για αυτή την πρόσκληση παρέχονται στον δικτυακό τόπο www.infosoc.gr.

Μάθετε Περισσότερα