Το ΕΚΤ διοργανώνει webinar για τις Ψηφιακές Δεξιότητες, στο πλαίσιο του SmartAttica EDIH

Η συγκεκριμένη εκδήλωση εγκαινιάζει μια σειρά δράσεων σχεδιασμένων για ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς με στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής τους ωριμότητας.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), με τον ρόλο του ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας Smart Attica EDIH, διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Ανοίγοντας δρόμους προς την καινοτομία: Καλλιεργώντας ψηφιακές δεξιότητες», την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 (12.00 – 13.30).

Η συγκεκριμένη εκδήλωση εγκαινιάζει μια σειρά δράσεων σχεδιασμένων για ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς με στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής τους ωριμότητας.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Smart Attica EDIH και περιλαμβάνουν σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια, κ.ά. Απευθύνονται δε σε επιχειρήσεις, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, startups, spinoffs, οργανισμούς και φορείς που επιθυμούν να βελτιώσουν την ψηφιακή τους ικανότητα.

Σε αυτές τις εκδηλώσεις, διακεκριμένοι ομιλητές από τον ερευνητικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό τομέα θα αναδείξουν παραδείγματα, καλές πρακτικές και θα αντλήσουν διδάγματα, προτάσεις και τρόπους βελτίωσης της καινοτομικής και ψηφιακής ικανότητας των επιχειρήσεων και των οργανισμών, την ωρίμανση και των ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών, προϊόντων και υπηρεσιών.

Το σεμινάριο «Ανοίγοντας δρόμους προς την καινοτομία: Καλλιεργώντας ψηφιακές δεξιότητες» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom και μπορείτε να κάνετε εγγραφή εδώ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης βρίσκεται εδώ.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου, ΕΚΤ, Σύμβουλο Καινοτομίας και Επικοινωνίας Smart Attica EDIH, kkonstantinou@ekt.gr.

Ο κόμβος Smart Attica EDIH

Ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας Smart Attica (Smart Attica EDIH), ο πρώτος Κόμβος για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα, επικεντρώνεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και οργανισμών με στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής τους ωριμότητας.

Ο Κόμβος Smart Attica παρέχει υπηρεσίες, οι οποίες βασίζονται στην τεχνογνωσία του Κόμβου, την Τεχνητή Νοημοσύνη, τα Μεγάλα Δεδομένα, την Υπολογιστική Υψηλών Επιδόσεων, την Τεχνολογία 5G και την Κυβερνοασφάλεια.

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και σε σύμπνοια με το πανευρωπαϊκό δίκτυο των European Digital Innovation Hubs, ο Κόμβος υποστηρίζει επιχειρήσεις και οργανισμούς σε τρεις κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας: Ενέργεια & Περιβάλλον (Energy & Environment), Εφοδιαστική Αλυσίδα & Μεταφορές (Supply Chain & Mobility), Πολιτισμός & Τουρισμός (Culture & Tourism).

Η κοινοπραξία του κόμβου Smart Attica EDIH αποτελείται από 17 εταίρους στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το ΕΚΤ, και συντονίζεται από το Digital Innovation Hub (ahedd) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Η τεχνογνωσία και οι ρόλοι των εταίρων, που προέρχονται από τον ερευνητικό, ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και τραπεζικό/ χρηματοοικονομικό τομέα, εγγυώνται την ενδυνάμωση των οργανισμών, προσφέροντας ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών.

Το ΕKT, αξιοποιώντας την εμπειρία και το ρόλο του στο εγχώριο σύστημα καινοτομίας καθώς και τις συνέργειες που δημιουργούνται με έργα και δράσεις που ήδη υλοποιεί, προσφέρει ένα πλέγμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών δικτύωσης, συμβουλευτικής καθοδήγησης, πληροφόρησης και εκπαίδευσης, προκειμένου να συμβάλλει στη βελτίωση της καινοτομικής και ψηφιακής ικανότητας επιχειρήσεων και οργανισμών, στην ωρίμανση και ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών, προϊόντων και υπηρεσιών.