Το Connect Day(s) 2021 αποτελεί μια σημαντική εκδήλωση επιχειρησιακών συναντήσεων με επίκεντρο την καινοτομία και τις αναδυόμενες τεχνολογίες. Την εκδήλωση διοργανώνει το Austria Wirtschaftsservice Gesellschaft mbH, ενώ τη συμμετοχή ελληνικών φορέων στην εκδήλωση υποστηρίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT), συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, ελληνικού κόμβου του ευρωπαϊκού δικτύου.
Στο πλαίσιο του Connect Day(s), προκαθορισμένες διαδικτυακές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 3, στις 6 και στις 12 Μαΐου 2021 ενώ σε διάφορες ημέρες εντός του Μαΐου θα λάβουν χώρα ψηφιακά εργαστήρια και εκδηλώσεις, αλλά και η ψηφιακή έκθεση με θέμα τις καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις και το οικοσύστημα καινοτομίας της Αυστρίας.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση των συνεργασιών μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων και μεγάλων ώριμων εταιρειών. Από τη μία πλευρά, μεγάλες επιχειρήσεις αναζητούν νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες για να ενισχύσουν την καινοτομία τους και να αποκτήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Παράλληλα, η εκδήλωση υποστηρίζει επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις για να έρθουν σε επαφή με επενδυτές που επικεντρώνονται στις επενδύσεις σε πρώιμο στάδιο.
Παρά τους κανονισμούς που έχει επιβάλει η νόσος Covid-19, η περσινή ψηφιακή εκδήλωση είχε τεράστια ανταπόκριση και διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 700 απευθείας διαδικτυακές συναντήσεις. Ο στόχος των διοργανωτών για φέτος είναι να διασφαλιστεί ότι κάθε επιχείρηση που το επιθυμεί, θα μπορεί να συμμετάσχει ανεξάρτητα από τους τρέχοντες περιορισμούς. Επίσης, η ομάδα διοργανωτών του Connect Day(s) έχει επεκτείνει την ομάδα των επενδυτών που συμμετέχουν.
Το Connect Day(s) υποστηρίζει εταιρείες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στοχεύουν στην καινοτομία και τη συνεργασία με νεοφυείς επιχειρήσεις, καθώς και επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες επενδύσεων. Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν:
- Εταιρείες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν διάχυση καινοτομίας
- Επενδυτές
- Νεοφυείς επιχειρήσεις
- Εθνικοί φορείς του οικοσυστήματος καινοτομίας
- Εθνικά εταιρικά δίκτυα
Το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης έχει ως εξής:
- 3 Μαΐου 2021 - Online Event, Workshops & Matchmaking
- 6 Μαΐου 2021 - Matchmaking
- 12 Μαΐου 2021 - Workshop & Matchmaking
- Μάρτιος – Μάιος 2021 – Ψηφιακή Έκθεση
- 12 Απριλίου έως 1η Μαΐου – Κλείσιμο συναντήσεων
Οι συμμετέχοντες καλούνται να εγγραφούν δωρεάν στην πλατφόρμα b2match και να υποβάλουν ένα προφίλ ως τις 30 Απριλίου 2021. Όλα τα προφίλ θα αξιολογηθούν και θα δημοσιευτούν στον ιστότοπο του Brokerage Event και θα αποτελέσουν τη βάση για τις διαδικτυακές επιχειρηματικές συναντήσεις. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας b2match και δεν απαιτείται η εγκατάσταση κάποιου προγράμματος.
Δηλώστε συμμετοχή και επιλέξτε ως γραφείο υποστήριξης το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (GR National Documentation Centre), συντονιστή του ελληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Θανάση Χαρέμη, σύμβουλο Καινοτομίας στο ΕΚΤ (acharemis@ekt.gr).
Το Enterprise Europe Network-Hellas, o ελληνικός κόμβος του Enterprise Europe Network, είναι το μεγαλύτερο ελληνικό δίκτυο επιχειρηματικής υποστήριξης, το οποίο αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Το ΕΚΤ, οργανισμός δημοσίου συμφέροντος εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει καινοτόμες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και χρηματοδότηση, αξιοποιώντας τα ερευνητικά αποτελέσματα και τις τεχνολογίες/προϊόντα τους. Παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για διαχείριση καινοτομίας και scaling up των επιχειρήσεων, ενημερώνει για ευρωπαϊκές πολιτικές, παρέχει πληροφόρηση για τη λειτουργία της ευρωπαϊκής αγοράς και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που υπάρχουν σε αυτή. Επίσης, δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν διεθνείς επιχειρηματικές, τεχνολογικές και ερευνητικές συνεργασίες, ανταλλαγή γνώσης και μεταφορά τεχνολογίας, συμμετοχή σε επιχειρηματικές αποστολές και brokerage events.