Παράταση των αιτήσεων για δωρεάν χρήση των υπηρεσιών του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του INNOVATHENS

Παράταση υποβολής αιτήσεων δόθηκε για την πρόσκληση για ένταξη στον επιχειρηματικό επιταχυντή του INNOVATHENS και η ΕΕΛ/ΛΑΚ καλεί κάθε ενδιαφερόμενο που έχει μια καινοτόμο ιδέα στις Ανοιχτές Τεχνολογίες. Η νέα καταληκτική ημερομηνία για τον πρώτο κύκλο του Προγράμματος είναι το Σάββατο 14 Μαρτίου, ενώ τα σχετικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 21 Μαρτίου 2015.

Ο Eπιχειρηματικός Eπιταχυντής του INNOVATHENS είναι ένα Πρόγραμμα με στόχο να προσφέρει υπηρεσίες συστηματικής και στοχευμένης συμβουλευτικής στους συμμετέχοντες που θα επιλεγούν, ώστε να ενισχυθεί ταχύρρυθμα η εισαγωγή τους στην αγορά ή η βελτίωση της επιχειρηματικής τους θέσης. Μέσω του Προγράμματος θα υποστηρίζονται νέοι άνθρωποι που θέλουν να αναπτύξουν επιχειρηματικές δραστηριότητες με καινοτόμο και εξωστρεφή προσανατολισμό και θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες απασχόλησης των νέων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Στο Πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν άτομα από όλη την Ελλάδα με καινοτόμες ιδέες σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν συνοπτική περιγραφή της επιχειρηματικής ιδέας ή δραστηριότητας ή σχεδίου που χρήζει συμβουλευτικής υποστήριξης για περαιτέρω ανάπτυξή, περνώντας στη συνέχεια από την Επιτροπή Αξιολόγησης που θα συσταθεί από το INNOVATHENS. Οι προτάσεις που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία θα αναδειχτούν νικήτριες και θα ενταχθούν στo πρόγραμμα επιτάχυνσης.

Οι προκριθείσες επιχειρηματικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το πλήρες φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Προγράμματος. Οι κύριες παροχές του Προγράμματος συνίστανται σε σεμινάρια, workshops και δράσεις με στοχευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα επιχειρηματικής στρατηγικής, λειτουργίας, οργάνωσης και ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες θα αφορούν σε θέματα επιχειρηματικής στρατηγικής και οργάνωσης, επιχειρησιακό σχεδιασμό, βασικές αρχές επιχειρηματικής λειτουργίας, οργάνωση επιχείρησης και διαχείριση καινοτομίας. Περαιτέρω εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες θα αφορούν σε ανάπτυξη και προώθηση πωλήσεων, οργάνωση και βιωσιμότητα επιχειρηματικών σχημάτων, ρευστότητα και χρηματοδότηση, καθώς και ανάλυση θεμάτων επιχειρηματικής λειτουργίας (operation management), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για εξατομικευμένο mentoring - coaching ανά επιχείρηση.

Στον επιχειρηματικό επιταχυντή θα ενταχθούν συνολικά 54 σχήματα των 1-4ατόμων, σε τρεις κύκλους των 18 σχημάτων έκαστος. Οι τρεις κύκλοι του επιχειρηματικού επιταχυντή θα διεξαχθούν ως εξής: Πρώτος κύκλος: Μάρτιος - Μάιος 2015, Δεύτερος Κύκλος: Απρίλιος - Ιούλιος 2015, Τρίτος Κύκλος: Ιούνιος - Οκτώβριος 2015.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά η πρόσκληση είναι διαθέσιμες εδώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕΛ/ΛΑΚ συνεργάζεται με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, στο πλαίσιο του Enterprise Europe Network-Hellas, του μεγαλύτερου δικτύου ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης που αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Στο δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas συμμετέχουν 12 οργανισμοί κατανεμημένοι σε όλη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα καινοτομίας, μεταφοράς τεχνολογίας και διεθνούς συνεργασίας. Το δίκτυο παρέχει υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.