Ξεκίνησε ο Α' κύκλος Μορφωτικών Εκδηλώσεων του ΕΙΕ 'Επαναστατικά Κινήματα στη νεώτερη Ευρώπη'

15.01.2014

Τον A' κύκλο των Μορφωτικών Εκδηλώσεων του ΕΙΕ 'Επαναστατικά Κινήματα στη νεώτερη Ευρώπη', διοργανώνει ο Τομέας Νεοελληνικών Ερευνών του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών. Οι διαλέξεις ξεκίνησαν την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014 και θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στις 19:00 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Αμφιθέατρο 'Λεωνίδας Ζέρβας', ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Πρόγραμμα των Ειδικών Μορφωτικών Εκδηλώσεων ''Επιστήμης Κοινωνία'', επί σειρά ετών, διοργανώνεται με στόχο τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης και πληροφορίας στην επιστημονική κοινότητα και το ευρύ κοινό. Σημειώνεται ότι το ΕΙΕ καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων τόσο των ανθρωπιστικών όσο και των θετικών και τεχνολογικών επιστημών.Το ΕΙΕ είναι ένα διεπιστημονικό κέντρο ερευνών, το οποίο απαρτίζεται σήμερα από τρία ερευνητικά Ινστιτούτα, ένα στην περιοχή των Ανθρωπιστικών Επιστημών και δύο στην περιοχή των Θετικών Επιστημών, και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Ο συγκεκριμένος κύκλος ομιλιών αφορά τα επαναστατικά κινήματα στην Ευρώπη από το τέλος του 18ου έως τις αρχές του 20ού αιώνα, τα οποία καθόρισαν τη διαμόρφωση της νεώτερης ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Ερευνητές του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και ειδικοί επιστήμονες θα μιλήσουν για τις κρίσιμες ιστορικές εξελίξεις στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Ρωσία και για τον αντίκτυπό τους στις τέχνες.

Επιπλέον, θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης για το σύνολο των εκδηλώσεων σε κάθε ενδιαφερόμενο. Οι ομιλίες θα μεταδίδονται ζωντανά, στη διεύθυνσηwww.ekt.gr/events/live. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΕΙΕ στο τηλέφωνο 210 7273516 και το e-mail: mkont@eie.gr.