Με την απονομή των βραβείων στις καλύτερες ταινίες, ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών που διοργανώθηκε στην Αθήνα από το CAID (Centre of Applied Industrial Design, Κέντρο Εφαρμοσμένου Βιομηχανικού Σχεδιασμού), σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Δήμο Αθηναίων. Στο φετινό Φεστιβάλ προβλήθηκαν 120 ταινίες, 35 από τις οποίες στο διαγωνιστικό τμήμα.
Η εξαμελής κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, επέλεξε και βράβευσε τις 8 καλύτερες επιστημονικές ταινίες της διοργάνωσης:
- Καλύτερη επιστημονική ταινία: Ανθρώπινος Πίθηκος (Human Ape), ΗΠΑ
- Καινοτομία & Τεχνολογία: Τιτάνας: Ένα Μέρος Σαν το Σπίτι μας; (Titan: A Place Like Home?), Αγγλία
- Καλλιτεχνική γραφή: Η Διαρκής Επιθυμία για Μακροζωία (A Lasting Desire to Last), Γαλλία
- Επικοινωνία της επιστήμης: Παράλληλοι Κόσμοι, Παράλληλες Ζωές (Parallel Worlds, Parallel Lives), Αγγλία
- Βραβείο Κοινού: Σούπερ κύτταρα (Supercells), Σιγκαπούρη
- Ειδική Μνεία της Επιτροπής: Η Μεγάλη Εξαπάτηση της Παγκόσμιας Αύξησης της Θερμοκρασίας (The Great Global Warming Swindle), Αγγλία
- Ειδική Καλλιτεχνική Διάκριση: Το Μυστικό της Θεάς των Φιδιών (The Secret of the Snake Goddess), Γερμανία/Ελλάδα/Καναδάς
- Βραβείο IAMS: Η Χώρα των Θαυμάτων ΙΙ: Μία Σαύρα Τρέχει πάνω στο Νερό - Βασιλίσκος, Κόστα Ρίκα (Nature Wonder Land II: Lizard Dashing on Water - Basilisk, Costa Rica), Ιαπωνία.
Στην κριτική επιτροπή, πρόεδρος της οποίας ήταν ο Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Δημήτρης Ποταμιάνος, συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του επιστημονικού κινηματογράφου και των ΜΜΕ από την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Ο θεσμός του Φεστιβάλ ξεκίνησε το 1999 στην Πορτογαλία, με τα Φεστιβάλ TELEciencia, και έχει διαδοθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στα Φεστιβάλ συμμετέχουν φορείς που δραστηριοποιούνται στη μετάδοση της επιστημονικής γνώσης και ενδιαφέρονται για την ενίσχυση της σχέσης έρευνας- βιομηχανίας και για την αξιοποίηση νέων φιλικότερων μέσων για τη διάδοση των επιστημών. Το CAID είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία, με εμπειρία στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νέες τεχνολογίες και στη διοργάνωση σχετικών φεστιβάλ, όπως τα Διεθνή Βραβεία Mobius.