Νέος διαδικτυακός τόπος για το Ε.Π. 'Ψηφιακή Σύγκλιση'

O νέος διαδικτυακός τόπος του Επιχειρησιακού Προγράμματος 'Ψηφιακή Σύγκλιση' ξεκίνησε να λειτουργεί δοκιμαστικά στη διεύθυνση www.digitalplan.gov.gr. Σκοπός της δημιουργίας του είναι η διευκόλυνση της ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων σχετικά με την πορεία υλοποίησης του Ε.Π. 'Ψηφιακή Σύγκλιση'.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. 'Ψηφιακή Σύγκλιση', η ανάγκη για αποτελεσματικότερη επικοινωνία, αμεσότερη πρόσβαση στο σύνολο των διαθέσιμων πληροφοριών, ενίσχυση της διαφάνειας ως προς τη λήψη αποφάσεων και βελτίωση του τρόπου πληροφόρησης τόσο των δυνητικών δικαιούχων και δικαιούχων του προγράμματος, όσο και του ευρύτερου κοινού, οδήγησε στη δημιουργία του www.digitalplan.gov.gr.

Το περιεχόμενο του νέου διαδικτυακού τόπου είναι διαθέσιμο μέσω RSS feeds, με τα οποία οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά τα τελευταία νέα από το Γραφείο Τύπου, τις Ενεργές Προσκλήσεις, Προκηρύξεις και Διαβουλεύσεις του προγράμματος και να τα ενσωματώνουν στο πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων που χρησιμοποιούν ή στο προσωπικό τους weblog.

Η ενημέρωση για την εξέλιξη των Προσκλήσεων, Πράξεων, Διαβουλεύσεων και Προκηρύξεων καθίσταται πλέον ευκολότερη μέσω του www.digitalplan.gov.gr, καθώς παρέχεται η δυνατότητα σύνθετων αναζητήσεων. Συγκεκριμένα: α) Για τις Προσκλήσεις, μέσω της χρήσης της σχετικής φόρμας που επιτρέπει την αναζήτηση πληροφοριών (συνδυαστικά ή μεμονωμένα) με το όνομα του Δικαιούχου, τη Θεματική Ενότητα στην οποία ανήκει η Πρόσκληση και την Κατάστασή της. β) Για τις Πράξεις, μέσω της χρήσης της σχετικής φόρμας που επιτρέπει την αναζήτηση πληροφοριών (συνδυαστικά ή μεμονωμένα) με το όνομα του Δικαιούχου, του Φορέα Πρότασης, της Πρόσκλησης στην οποία ανήκει, την Κατάσταση της Πράξης, τον Aριθμό Πρωτοκόλλου της. γ) Για τις Διαβουλεύσεις και Προκηρύξεις παρέχεται δυνατότητα άμεσης αναζήτησης από την αρχική σελίδα μέσω των σχετικών πεδίων.

Το αμέσως προσεχές διάστημα οι διαθέσιμες λειτουργίες του www.digitalplan.gov.gr πρόκειται να εμπλουτισθούν, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της ενημέρωσης των επισκεπτών του.

Μάθετε Περισσότερα