Ημερίδες ΕΚΤ για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ

04.10.2010

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Έρευνας της ΕΕ, διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες για τις ανοικτές προκηρύξεις του προγράμματος και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης των ελληνικών ερευνητικών ομάδων, στις 11 και 12 Οκτωβρίου, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, στις 11 Οκτωβρίου (http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2010-10-11/), στο ΟΠΑ (Πατησίων 76, Αμφιθέατρο Αντωνιάδου, Αθήνα) θα παρουσιαστούν τα προγράμματα 'Κοινωνικοοικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες', 'Μεταφορές', 'Iδέες', 'Δράσεις Marie Curie (Ανθρωποι)', Περιφέρειες της Γνώσης και Ερευνητικό Δυναμικό.

Στις 12 Οκτωβρίου (http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2010-10-12/), στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Αθήνα) θα παρουσιαστούν τα προγράμματα 'Κοινωνικοοικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες', 'Ερευνητικό Δυναμικό', 'Δράσεις Marie Curie (Ανθρωποι)' και 'Περιφέρειες της Γνώσης'. Θα παρουσιαστούν επίσης οι υπηρεσίες των ευρωπαϊκών δικτύων EuroRisNet και Idealist για τα προγράμματα 'Ερευνητικές Υποδομές' και 'Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών' του 7ου ΠΠ, καθώς και το έργο FitForHealth για την υποστήριξη του προγράμματος 'Υγεία' του 7ου ΠΠ. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το έργο OpenAire για την Ανοικτή Πρόσβαση στα αποτελέσματα ερευνητικών έργων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις δύο εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν ακόμα θέματα όπως, η ερευνητική ηθική ως παράγων επιτυχίας στην υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων του 7ου ΠΠ, επιτυχημένα έργα, καθώς και οι υπηρεσίες του δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα και η φόρμα εγγραφής είναι διαθέσιμα στον δικτυακό τόπο του ΕΚΤ:
11/10/2010, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών:
http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2010-10-11/index.html
12/10/2010, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών:
http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2010-10-12/index.html

Υπηρεσίες του ΕΚΤ ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το 7ο ΠΠ

Το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο αποτελεί το κύριο μέσο χρηματοδότησης με το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει δράσεις έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης σε όλους σχεδόν τους επιστημονικούς τομείς για την περίοδο 2007 - 2013. Με συνολικό προϋπολογισμό 53,2 δισ. ευρώ, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας και συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας της γνώσης στην Ευρώπη.

Το ΕΚΤ είναι Εθνικό Σημείο Επαφής για τα προγράμματα του 7ου ΠΠ: 'Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών', 'Ενέργεια', 'Κοινωνικο-οικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες'), ΙΔΕΕΣ, 'Ερευνητικές Υποδομές', 'Περιφέρειες της Γνώσης' και 'Ερευνητικό Δυναμικό'.

Οι σχετικές υπηρεσίες, που παρέχονται δωρεάν, περιλαμβάνουν τη λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης (http://helpdesk.ekt.gr/fp7), τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την προετοιμασία των προτάσεων και τον έλεγχο των οικονομικών και τεχνικών στοιχείων, καθώς και την εξεύρεση συνεργατών από όλη την Ευρώπη. Για την έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων λειτουργεί ειδικός δικτυακός τόπος (www.ekt.gr/fp7), εκδίδεται Οδηγός συμμετοχής και αποστέλλονται τακτικά ενημερωτικά δελτία.