Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΕΚΤ

Στελέχη, φίλοι και συνεργάτες του ΕΚΤ συναντήθηκαν την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 στις υποδομές του φορέα, ανταλλάσσοντας ευχές για το νέο έτος.
12.02.2024

Σε μια ιδιαίτερα εγκάρδια και φιλική ατμόσφαιρα, και με την παρουσία του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη, πραγματοποιήθηκε η φετινή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ). Στελέχη, φίλοι και συνεργάτες του ΕΚΤ συναντήθηκαν την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 στις υποδομές του φορέα, ανταλλάσσοντας ευχές για το νέο έτος, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΤ, Δρ Λάζαρο Βρυζίδη και τον Διευθυντή Δρ Κυριάκο Τολιά να κάνουν αναφορά στους νέους αναπτυξιακούς στόχους που επιδιώκει να πετύχει το ΕΚΤ τη νέα χρονιά. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΤ.

Tην εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος ΔΣ του ΕΚΤ, Λάζαρος Βρυζίδης, ο οποίος σημείωσε στον χαιρετισμό του: «Το ΕΚΤ μπορεί να απογειωθεί και θα απογειωθεί με το όραμα που έχουμε. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί μία γροθιά, χωρίς διαχωρισμούς. Σας εύχομαι καλή χρονιά!»

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, λέγοντας: «Εκ μέρους του Υπουργού Δημήτρη Παπαστεργίου και όλης της ομάδας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, να ευχηθώ μία καλή χρονιά με υγεία. Θεωρώ ότι οι δράσεις μας έχουν μπει σε μία τροχιά, ώστε να μπορέσουμε να απογειωθούμε. Εμείς θέλουμε το όραμα να προέρχεται και να συνδιαμορφώνεται με τους ανθρώπους του ΕΚΤ, που είναι εδώ και θα είναι εδώ, για να πάνε τον οργανισμό στα επόμενα βήματα, και πραγματικά να αφήσουμε ένα αποτύπωμα στην κοινωνία. Αν υπάρχει όρεξη και μεράκι θεωρώ ότι, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όλα τα μέλη της Διοίκησης, όλα τα στελέχη του ΕΚΤ και όλη η ομάδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα αναδείξουμε έναν οργανισμό, ο οποίος κάνει εξαιρετικά πράγματα, έχει εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό και πολύ καλό επίπεδο γνώσεων, και όλα αυτά να τα αποτυπώσουμε σε κάτι χειροπιαστό για την ελληνική κοινωνία. Αυτή είναι η ευχή μου, αλλά την ευχή όλοι μαζί θα τη μετατρέψουμε σε πραγματικό έργο. Καλή χρονιά σε όλους!»

Ο Διευθυντής του ΕΚΤ, Δρ Κυριάκος Τολιάς, κατά την ομιλία του ανέφερε: «Είναι μεγάλη χαρά που είμαστε όλοι εδώ μαζεμένοι, οι άνθρωποι που εργάζονται στο ΕΚΤ, οι άνθρωποι που βοήθησαν το ΕΚΤ να είναι αυτό που είναι, το Διοικητικό Συμβούλιο, τα στελέχη του Υπουργείου που μας βοηθούν καθημερινά να κάνουμε τα όνειρα μας πράξη μέσω μίας χρηματοδότησης. Χαίρομαι που χαμογελάμε, πρέπει να χαιρόμαστε που είμαστε εδώ, να παράξουμε έργο και να είμαστε παραγωγικοί . Είναι μέρα χαράς, είναι μέρα ευχών. Θα είναι μία δύσκολη χρονιά και θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα είμαστε όλοι ενωμένοι, θα συνεισφέρουμε με ιδέες, με προτάσεις και πάνω από όλα με την καλή μας διάθεση. Να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους, καλή δύναμη και υγεία!» 

Τέλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΤ, Χαράλαμπος Χρυσομαλλίδης, είπε: «Έχω την τιμή να εκφράζω το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας και το σύνολο του προσωπικού του ΕΚΤ. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε προκειμένου να αναδείξουμε το έργο του ΕΚΤ, αλλά και να κινηθούμε και αναπτυξιακά. Εύχομαι ολόψυχα το 2024 να είναι μία καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη και ελπίζω να συνεχίσουμε αυτή την πολύ καλή συνεργασία, γιατί στο τέλος της ημέρας έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας, με το φλουρί να τυχαίνει στον Υφυπουργό Κ. Κυρανάκη, ο οποίος έλαβε ενα αναμνηστικό δώρο από τα μέλη ΔΣ του ΕΚΤ.

Οι τρεις τυχεροί της ημέρας έλαβαν ένα δώρο έκπληξη! Το εορταστικό κλίμα συνεχίστηκε μεταξύ των προσκεκλημένων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν προσωπικές ευχές για τη νέα χρονιά και να συζητήσουν σε μια εγκάρδια ατμόσφαιρα.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης:

Μάθετε Περισσότερα