Από 22 έως 24 Απριλίου το NASA International Space Apps Challenge 2016 και στην Αθήνα!

Οι συμμετέχοντες καλούνται να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν εφαρμογές για κινητά, ανοικτό λογισμικό, υλισμικό, ηλεκτρονικές και μηχανολογικές κατασκευές, αναπαράσταση δεδομένων με οπτικοακουστικό υλικό και πλατφόρμες που θα παρέχουν λύσεις για τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής στη Γη και θα συνεισφέρουν σε αποστολές εξερεύνησης του Διαστήματος.

Πρόσκληση για συμμετοχή στο NASA International Space Apps Challenge 2016 απευθύνει το Hackerspace.gr (HSGR) σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του (Αμπατιέλου 11, Άγιος Ελευθέριος) συνεχόμενα από τις 19:00 την Παρασκευή 22 Απριλίου μέχρι τις 23:00 την Κυριακή 24 Απριλίου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ολονύκτιο hacking, συνδυάζοντας το πάθος των συμμετεχόντων για το Διάστημα και την τεχνολογία, και τελεί υπό την αιγίδα της NASA. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν προγραμματιστεί 193 εκδηλώσεις από 72 χώρες, ενώ θα διοργανωθεί στις 22 Απριλίου στην κεντρική σκηνή της εκδήλωσης (Καλιφόρνια) και Data Bootcamp για κώδικα και ανοικτά δεδομένα, το οποίο θα αναμεταδίδεται ζωντανά σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων παγκοσμίως. 

Η εκδήλωση δεν απευθύνεται μόνο σε έμπειρους γνώστες κώδικα, αλλά και σε αρχάριους, σε φοιτητές, σε τεχνολιγικά ενημερωμένους πολίτες, σε επιστήμονες, σε μηχανικούς, σε επιχειρηματίες, σε εκπαιδευτικούς, σε καλλιτέχνες, σε σχεδιαστές, σε όσους γνωρίζουν πώς να διηγηθούν μία ιστορία και σε όσους ενδιαφέρονται να βρίσκουν λύσεις με παγκόσμιο αντίκτυπο και να γίνουν μέλη μιας παγκόσμιας κοινότητας καινοτόμων.

Φέτος, έπειτα από έρευνα της NASA σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν τη χαμηλή προσέλευση των γυναικών σε hackathons και στη συγκεκριμένη εκδήλωση, έχει γίνει ιδιαίτερη προσέγγιση σε γυναικείες οργανώσεις με επιρροή στις συγκεκριμένες κοινότητες με στόχο να ενθαρρύνουν την ευρύτερη συμμετοχή τους.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν εφαρμογές για κινητά, ανοικτό λογισμικό, υλισμικό, ηλεκτρονικές και μηχανολογικές κατασκευές, αναπαράσταση δεδομένων με οπτικοακουστικό υλικό και πλατφόρμες που θα παρέχουν λύσεις για τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής στη Γη και θα συνεισφέρουν σε αποστολές εξερεύνησης του διαστήματος. Στη διάθεσή τους θα έχουν περισσότερες από 200 πηγές, μεταξύ των οποίων και σύνολα δεδομένων, εργαλεία και υπηρεσίες.

Οι εκάστοτε προκλήσεις του NASA Space Apps Challenge καθορίζονται από τη NASA. Φέτος, περιλαμβάνονται 25 προκλήσεις στις εξής 6 κατηγορίες σχετικά με αποστολές:

• Αεροναυτική
• Γη
• Διεθνής Διαστημικός Σταθμός
• Ταξίδι στον Άρη
• Ηλιακό Σύστημα και πέρα από αυτό
• Διαστημική Τεχνολογία

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης. Η πληρέστερη έκδοση της πρόσκλησης δημοσιεύεται στο wiki του hackerspace.gr. Ο δημιουργικός αυτός διαγωνισμός διοργανώνεται στην Αθήνα από το hackerspace.gr επί τρία χρόνια και έχει τη συνδρομή του Libre Space Foundation.

Εδώ είναι διαθέσιμες καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές που επέλεξε η NASA από τη διοργάνωση του International Space Apps Challenge προηγουμένων ετών.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από NASA Space Apps Challenge, Hackerspace.gr