8ο Eθνικό Συνέδριο Μη Καταστροφικών Ελέγχων (ΜΚΕ) για τη συμβολή των ΜΚΕ στην ασφάλεια έργων & κατασκευών και του κοινωνικού συνόλου

28.04.2015

To 8ο Εθνικό Συνέδριο Μη Καταστροφικών Ελέγχων (ΜΚΕ) με τίτλο: 'Η συμβολή των ΜΚΕ στην ασφάλεια των μικρών και μεγάλων έργων και κατασκευών και του κοινωνικού συνόλου' διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μη Καταστροφικών Ελέγχων (ΕΛΕΜΚΕ), στο πλαίσιο της προσπάθειας του για την περαιτέρω προώθηση και ανάπτυξη του ποιοτικού ελέγχου με ΜΚΜ στη χώρα. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα στο συνεδριακό κέντρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48), από 8 έως 9 Μαΐου 2015.

Κύριοι σκοποί αυτού του συνεδρίου είναι η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τους ΜΚΕ, όλων όσοι ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα, επαγγελματικά ή ερευνητικά, με τους ΜΚΕ και ειδικότερα με τον πράσινο τρόπο ποιοτικού ελέγχου για την ασφάλεια των κατασκευών, ιδιώτες και δημόσιοι ή ιδιωτικοί φορείς.

Στόχος, επίσης, του συνεδρίου είναι να τονισθεί η αναγκαιότητα περαιτέρω ενίσχυσης και ανάπτυξης του ποιοτικού ελέγχου με ΜΚΕ στη βιομηχανία, τη ναυτιλία, τα δημόσια και ιδιωτικά, μικρά και μεγάλα έργα, τη συντήρηση των μνημείων των αρχαιοτήτων και των έργων τέχνης και την ιατρική προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα και στήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), του Ε.Μ. Πολυτεχνείου και του ΤΕΙ Πειραιά. Επιπλέον, το συνέδριο στηρίζουν το Υπουργείο Ανάπτυξης, η Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, το ΕΣΥΠ, ο ΕΛΟΤ και το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.

Το συνέδριο θα συμμετάσχουν, εκτός των πολλών εξαίρετων συναδέλφων και ομιλητών από τη Βιομηχανία και την Πανεπιστημιακή Κοινότητα της χώρας, και εκπρόσωποι του ΥΠΕΧΩΔΕ, του ΥΠΑΝ, του ΕΜΠ, του ΕΚΤ, της Πολ. Σχολής Ξάνθης, του ΤΕΕ, του ΕΛΟΤ, της ΕΑΒ, της ΔΕΗ, του ΕΣΥΠ.

Στο συνέδριο πρόκειται να παρουσιασθούν 68 επιστημονικές εργασίες προφορικά ή ως poster, ενώ 6 εκθέτες θα παρουσιάσουν ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην περιοχή των ΜΚΕ, τόσο από πλευράς εξοπλισμών, οργάνων και συσκευών ΜΚΕ, όσο και από πλευράς εκπαίδευσης και πιστοποίησης του προσωπικού που είναι αναγκαίο για να εφαρμόζονται αποτελεσματικά οι τεχνολογίες ΜΚΕ, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Η θεματολογία του συνεδρίου θα καλύπτει όλο το φάσμα της Εκπαίδευσης, της Έρευνας και των Εφαρμογών στην περιοχή των ΜΚΕ. Πιο συγκεκριμένα οι κύριες περιοχές ενδιαφέροντος του συνεδρίου είναι:

Επιθεώρηση, Εκπαίδευση, Πιστοποίηση και Διαπίστευση
- Εκπαίδευση και Πιστοποίηση Προσωπικού ΜΚΕ
- Πιστοποίηση-Διαπίστευση φορέων ΜΚΕ
- Πιστοποίηση Εκπαιδευτικών Εξεταστικών Κέντρων ΜΚΕ
- Θέματα ορολογίας ΜΚΜ

Προηγμένη Έρευνα και Εφαρμογές όλων των ΜΚΜ για τον Έλεγχο
- Βιομηχανικών Υλικών και Προϊόντων
- Μικρών και μεγάλων Κατασκευών
- Δημοσίων και ιδιωτικών Έργων
- Συνθέτων Υλικών και Συγκολλητών Κατασκευών
- Έργων Τέχνης, Μνημείων και Έργων Πολιτιστικής Κληρονομιάς
- Ναυπηγικών και Αεροπορικών Κατασκευών
- Δομικών Υλικών και Κατασκευών βλαμμένων από σεισμούς
- Νέες τεχνικές, ΜΚΕ (Film Free Radiography, Phased Array κ.λπ.)

Ιατρικές Εφαρμογές ΜΚΕ

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν είτε ως σύνεδροι, εκθέτες, είτε ως χορηγοί στο συνέδριο, μπορούν να συμπληρώσουν την Αίτηση Συμμετοχής, που διατίθεται και στην ιστοσελίδα του συνεδρίου, και να την αποστείλουν σύντομα στην ΕΛΕΜΚΕ με e-mail στο prasian@central.ntua.gr ή στο hsnt@hsnt.gr, ή με fax: 210 772 3759 ή στη Ταχ. Δ/νση της ΕΛΕΜΚΕ: Τ.Θ. 64066, Ζωγράφου 157 10, Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://hsnt.gr/8oNCNDT ή να επικοινωνήσουν με τον Γεν. Γραμματέα του συνεδρίου κ. Ι. Πρασιανάκη με E-mail: prasian@central.ntua.gr, i.prasianakis@gmail.com και hsnt@hsnt.gr, ή στα Τηλ. 210 7721312 και 6977 416789, ή με fax 210 7723759, ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση της ΕΛΕΜΚΕ: Τ.Θ. 64066, Ζωγράφου 157 10, Αθήνα.