14ο Συνέδριο Ψηφιακής Υγείας και Ασφάλειας Digital Health Care με επίκεντρο την Τεχνητή Νοημοσύνη

Το ΕΚΤ είναι υποστηρικτής του Συνεδρίου και ο Διευθυντής ΕΚΤ Δρ Κυριάκος Τολιάς θα συμμετέχει με ομιλία, στην ενότητα «Στρατηγικές και Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία» (20/06).

Το 14ο Συνέδριο Ψηφιακής Υγείας και Ασφάλειας Digital Health Care με βασικό θεματικό τίτλο «Ψηφιακή Υγεία και Ασφάλεια στον δρόμο της Τεχνητής Νοημοσύνης» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου, ψηφιακά, και την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης με παράλληλη ψηφιακή μετάδοση, με τη συμμετοχή βασικών παραγόντων και φορέων που εμπλέκονται στην Ψηφιακή Υγεία και Ασφάλεια. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι υποστηρικτής του Συνεδρίου.

Το Συνέδριο, το οποίο ενσωματώνει και το παλαιότερο συνέδριο Digital DPO & Security World, θα εστιάσει στις στρατηγικές και τις σύγχρονες εξελίξεις στην Ψηφιακή Υγεία, την Ψηφιακή Ασφάλεια και την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, με ιδιαίτερη έμφαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη και την εφαρμογή της στον τομέα της Υγείας.

Καθώς η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί πλέον έναν από τους κύριους άξονες στο χώρο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το Συνέδριο επικεντρώνεται στην ανάδειξη των εφαρμογών της ΤΝ στη Δημόσια Διοίκηση και την Υγεία, την καταγραφή των απαραίτητων προετοιμασιών υποδοχής και αξιοποίησής τους, και στην προετοιμασία των στελεχών της.

Παράλληλα, θα προσφέρει τη δυνατότητα στους εκπροσώπους δημόσιων φορέων και υπηρεσιών καθώς και στις εταιρείες και τα στελέχη τους, να επικοινωνήσουν για πλήθος θεμάτων που αφορούν στα έργα του RRF (Recovery and Resilience Facility), του ΕΣΠΑ και άλλων χρηματοδοτήσεων. Επίσης, θα συζητηθούν επιτυχημένες υλοποιήσεις και οι τρόποι ολοκλήρωσης των έργων έγκαιρα, με πληρότητα και τεχνολογική επάρκεια.

Ο Διευθυντής του ΕΚΤ, Δρ Κυριάκος Τολιάς, θα συμμετέχει στις εργασίες του συνεδρίου με ομιλία, στην ενότητα «Στρατηγικές και Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία» (20/06, 10.00-11.30). Στην ενότητα αυτή θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη, οι εφαρμογές της στη διάγνωση και θεραπεία ασθενειών και οι προοπτικές της ΤΝ στην εξοικονόμηση πόρων σε κρίσιμους τομείς της Υγείας.

Συγκεκριμένα, σκοπός της συζήτησης της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας, που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο αμφιθέατρο του ΕΚΔΔΑ την Πέμπτη  20 Ιουνίου και ώρα 10:00 – 11:30, είναι η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν εφαρμογές της AI στη διάγνωση και θεραπεία ασθενειών, ενώ θα συζητηθούν οι προοπτικές της ΤΝ στην εξοικονόμηση πόρων σε κρίσιμους τομείς της Υγείας

Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος οι κ.κ.: Σταύρος Ασθενίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΚτΠ Μ.Α.Ε, Νίκη Τσούμα, Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΗΔΙΚΑ Α.Ε., Φαίη Κοσμοπούλου, Γενική Διευθύντρια, Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, ,Δρ. Κυριάκος Τολιάς, Διευθυντής ΕΚΤ,  Δρ. Λεωνίδας Κανέλλος, Πρόεδρος DPO Network.

Digital HealthCare

Οι τομείς της Ψηφιακής Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης την τελευταία πενταετία χαρακτηρίζονται από επιτυχημένες υλοποιήσεις. Τα οφέλη από αυτή την διαλειτουργική προοπτική είναι ήδη εμφανή στην ποιότητα των υπηρεσιών Υγείας, Περίθαλψης και Κοινωνικής Ασφάλισης. Μέσω του RRF χρηματοδοτείται ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης στα Νοσοκομεία και στους Φορείς, το οποίο είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την Εθνική Στρατηγική Ψηφιακής Υγείας. Αυτούς τους τομείς πραγματεύεται το Συνέδριο Digital Health Care. Παράλληλα παρουσιάζονται θέμα συγγενών τομέων όπως η Ψηφιακή Ασφάλεια και η προστασία των ευαίσθητων προσωπικών ιατρικών και προσωπικών δεδομένων, καθώς και θέματα Καινοτομικών Στρατηγικών στο Φάρμακο και στις Διαγνωστικές Υπηρεσίες.

Digital DPO & Security World

Η Ψηφιακή Ασφάλεια και η Προστασία των Προσωπικών δεδομένων είναι τομείς άρρηκτα συνδεδεμένοι με την λειτουργία κάθε συστήματος ψηφιακών υπηρεσιών. Από το 2010 το DPO & ICT Security World διαχωρίστηκε από το Greek ICT Forum και έγινε ανεξάρτητο Συνέδριο. Κράτησε όμως τον χαρακτήρα του με σαφή προσανατολισμό στις μεγάλες εγκαταστάσεις πληροφορικής και στον δημόσιο τομέα. Ήταν το πρώτο Συνέδριο που συνέδεσε την Ψηφιακή Ασφάλεια με τα Προσωπικά Δεδομένα, καθώς είναι δύο «σιαμαίοι» χώροι. Οι Ομιλητές του Συνεδρίου προέρχονται από τον Πανεπιστημιακό και Ερευνητικό τομέα, είναι ανώτερα στελέχη του δημοσίου τομέα και έχουν ισχυρή κατάρτιση και εμπειρία.

Οι Θεματικές Ενότητες του 14ου Συνεδριου Ψηφιακής Υγείας & Ασφάλειας είναι μεταξύ άλλων:

  • Ψηφιακά έργα της ΗΔΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ
  • Ψηφιακή ασφάλεια στην υγεία
  • Προστασία δεδομένων
  • Ψηφιακή ετοιμότητα στο σύστημα υγείας
  • «Έξυπνα» νοσοκομεία
  • Τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία
  • Big data, data centers και υπηρεσίες cloud
  • Ποιότητα υπηρεσιών και υποδομών
  • Καινοτομία, οικονομία, διαχείριση εν μέσω ΑΙ

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής

Τετάρτη 19 Ιουνίου:  09:00 – 16:00 ΜΟΝΟ σε ψηφιακή μετάδοση μέσω του site www.digital-health.gr.

Πέμπτη 20 Ιουνίου: 08:30 – 16:00 (σε υβριδική μορφή):

  • Με φυσική παρακολούθηση στο Αμφιθέατρο του ΕΚΔΔΑ (Πειραιώς 211, Ταύρος, ΤΚ. 177 78). Για να παρακολουθήσετε δια ζώσης τις εργασίες του Συνεδρίου την Πέμπτη 20 Ιουνίου, μπορείτε να το δηλώσετε κατά την εγγραφή σας στην αντίστοιχη επιλογή. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα ενημερωθείτε μέσω email. 
  • Με ψηφιακή παρακολούθηση www.digital-health.gr.

Εγγραφή

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με απαραίτητη την προεγγραφή εδώ.

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα ομιλιών βρίσκεται εδώ.

Το Συνέδριο διεξάγεται από την Teamworks, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ),  της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ)  και με την υποστήριξη θεσμικών και επαγγελματικών Φορέων όπως του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τεχνολογίας Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΤΠΕ), του HL7 Hellas και του Hellenic Digital Health Cluster (HDHC).

Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ 2104225585, 2104225520, email: info@teamworks.gr.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Teamworks, ΕΚΤ