Δεύτερη εκδήλωση Rockstart Answers Athens από επιχειρηματίες για επιχειρηματίες

Η δεύτερη εκδήλωση Rockstart Answers Athens θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 (08:30 - 10:30) στο Found.ation (Αθήνα, Ευρυσθέως 2). Το Rockstart, ένας από τους πιο γνωστούς ευρωπαϊκούς accelerators για startup εταιρείες, με έδρα το Αμστερνταμ, βοηθάει τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω της εκδήλωσης Rockstart Answers να βρουν απαντήσεις στις πιο απαιτητικές ερωτήσεις τους, μέσα από τις συμβουλές ειδημόνων.

 

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να απαντήσει στην ανάγκη των επιχειρηματιών σε αναπτυσσόμενα οικοσυστήματα, όπως της Αθήνας, να εκπαιδεύονται σχετικά με το τι πραγματικά σημαίνει η δημιουργία μιας επιτυχημένης εταιρείας, λαμβάνοντας πρακτικές απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να συμβουλευτούν άλλους επιχειρηματίες που κατανοούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, να αναζητήσουν πιθανούς νέους συνεργάτες, καθώς και να δεχτούν σχόλια σχετικά με το προόν τους από το κατάλληλο κοινό μέσω της διαδικασίας της παρουσίασής της ιδέας τους. Οι διαθέσιμες θέσεις συμμετοχής για τις νεοφυείς επιχειρήσεις που επιθυμούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους είναι μόνο πέντε, επομένως, οι αιτούντες θα πρέπει να παρέχουν κάποιες παραπάνω πληροφορίες, ώστε να πραγματοποιηθεί η επιλογή. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή ως Ειδικοί και να λάβουν μέρους στην εκδήλωση, μπορούν να στείλουν μέσω e-mail ένα σύντομο βιογραφικό ή το λογαριασμό τους στο LinkedIn στο answers.athens@rockstart.com. Οι Ειδικοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πέντε υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις από την Αθήνα, να ενημερωθούν για τα τελευταία προϊόντα, τις αγορές και τα επιχειρηματικά μοντέλα, και να ανακαλύψουν τρόπος ώστε να λύσουν προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι.

Οι πέντε αθηναϊκές νεοφυείς επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα παρουσιάσουν το ζήτημα που τους απασχολεί περισσότερο στο κοινό, το οποίο καλείται να μοιραστεί συμβουλές, μικρά μυστικά και κόλπα που θα βοηθήσουν τις νεοφυείς επιχειρήσουν να προχωρήσουν μπροστά στο εγχείρημά τους. Το Rockstart Answers προσελκύει εμπειρογνώμονες από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων: ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, επιχειρηματίες, εκπροσώπους της βιομηχανίας και επενδυτές. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, και κατόπιν πρόσκλησης.

Πιο συγκεκριμένα, το Rockstart Answers είναι μια γρήγορη και σημαντική διαδικασία για όλους τους συμμετέχοντες. Αρχικά θα πάρουν όλοι μαζί πρωινό, στη συνέχεια ο κάθε ιδρυτής επιχείρησης θα παρουσιάσει την ερώτησή του για 3 λεπτά, ενώ θα ακολουθήσουν 3 λεπτά για ερωτήσεις από το κοινό, και τέλος, το κοινό θα έχει στη διάθεσή του 3 λεπτά ώστε να καταγράψει τις συμβουλές του. Αφού ολοκληρωθούν οι παρουσιάσεις, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αλληλεπιδράσουν.

Rockstart Answers Athens

Η εκδήλωση «Rockstart Answers» θα πραγματοποιείται κάθε δύο μήνες, με στόχο να δημιουργηθεί ένα διεθνές «hub» του accelerator Rockstart στην Αθήνα μέσω της εκδήλωσης, το οποίο θα λειτουργήσει από τους συνιδρυτές της TheCityGame, μίας εφαρμογής παιγνιοποίησης με κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, η οποία έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα «επιτάχυνσης» του Rockstart.

Η πρώτη εκδήλωση «Rockstart Answers Athens» πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου, στο Orange Grove (Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 5), και ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι νεοφυείς επιχειρήσεις TizU, Gigalize, Museotechniki, Susurrus και Panelsensor.

Στόχος του Rockstart Answers είναι να βοηθήσει υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις να λύσουν τη δυσκολότερη από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, μέσα από τις συμβουλές ειδημόνων. Μέχρι στιγμής, ανάλογες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε 14 πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Αμστερνταμ και το Βίλνιους. Η Αθήνα είναι η επόμενη σε μια σειρά από ευρωπαϊκές πόλεις όπου το Rockstart θα κινητοποιήσει επιχειρηματίες για ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας.

Από την έναρξή του το 2012, το Rockstart Answers έχει ήδη βοηθήσει 160 νεοφυείς επιχειρήσεις, μέσα από 32 εκδηλώσεις. Αποδεδειγμένα η εκδήλωση αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα ισχυρό εργαλείο υποστήριξης για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, και ειδικά όσες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νεοφυείς επιχειρήσεις ή την εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω email στο answers.athens@rockstart.com.