Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013, η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων για τη δράση ICT4GROWTH, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΠ 'Ψηφιακή Σύγκλιση' και των ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης, Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου, Αττικής και Κρήτης & Νήσων Αιγαίου (ΕΣΠΑ 2007-2013). Ο βασικός σκοπός της δράσης ICT4GROWTH, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερου προϋπολογισμού δράση κρατικής ενίσχυσης που έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, είναι η ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, που αφορούν ή βασίζονται σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).
Η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων στη δράση ICT4GROWTH θα διαρκέσει έως την 18η Φεβρουαρίου 2013 (στις 23:00). Η υποβολή των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων γίνεται με πλήρως αυτοματοποιημένες ηλεκτρονικές διαδικασίες για πλήρη διαφάνεια και ταχύτητα αποτελεσμάτων. Η υποβολή θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://digitalaid.ktpae.gr.
O Οδηγός της δράσης 'ICT4GROWTH' καθώς και τα συνοδευτικά έγγραφα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της δράσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://ict4growth.ktpae.gr/ καθώς και στην ιστοσελίδα της 'Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ' στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ktpae.gr.
Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να ενημερώνονται και να θέτουν τα ερωτήματά τους στο αποκλειστικό Γραφείο Υποστήριξης της Δράσης (Help Desk) υποβάλλοντας γραπτά ερωτήματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση ict4growth@ktpae.gr όλο το 24ωρο, καθώς και τηλεφωνικά, καλώντας τους τηλεφωνικούς αριθμούς αρωγής επιχειρήσεων 213 1300 753 και 213 1300 841 μεταξύ 09.00 - 17.00. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της δράσης και FAQ απαντήσεις.
Στο πλαίσιο της δράσης ICT4GROWTH δίνεται έμφαση στη στήριξη της ελληνικής υγιούς επιχειρηματικότητας. Επιπλέον ενθαρρύνεται η εξωστρέφεια και η υλοποίηση καινοτόμων ιδεών καθώς και η εμπορική τους αξιοποίηση. Αξιοσημείωτη καινοτομία της νέας αυτής δράσης είναι πως το τελικό ποσό της χορηγούμενης ενίσχυσης, συνδέεται με συγκεκριμένους στόχους, όπως η συμβολή στην αύξηση της απασχόλησης.