2os κύκλος δράσης για τη διάδοση και τον εμπλουτισμό της Βικιπαίδεια

Τον δεύτερο κύκλο της δράσης για τη διάδοση και τον εμπλουτισμό της Βικιπαίδεια ανακοίνωσε η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ). Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε βιβλιοθήκες, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς (σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, κ.λπ.), αλλά και σε όλους τους οργανισμούς και τα δίκτυα που ενδιαφέρονται, είτε να αυξήσουν το ελληνικό περιεχόμενο της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, είτε να διοργανώσουν ενημερωτικές τοπικές ή/και θεματικές εκδηλώσεις. Σχετική εκδήλωση-συζήτηση, με θέμα 'Δράσεις υποστήριξης εμπλουτισμού της Βικιπαίδεια', πραγματοποιείται στις 30 Σεπτεμβρίου, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Ο 2ος κύκλος δράσης εντάσσεται στην πρωτοβουλία mywikipedia.gr και στοχεύει στην αύξηση του περιεχομένου της Βικιπαίδεια, αλλά και στον εμπλουτισμό της με περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που είναι ήδη διαθέσιμο διαδικτυακά από άλλες ανοικτές πηγές. Η ελληνική έκδοση της εγκυκλοπαίδειας περιλαμβάνει ήδη 65.015 άρθρα και 89.273 εγγεγραμμένους χρήστες.

Στο πλαίσιο της δράσης θα διοργανωθούν εργαστήρια για τη χρήση της Βικιπαίδεια, την αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική διαδικασία, κ.λπ. Όσοι ενδιαφέρονται να διοργανώσουν εκδηλώσεις, μπορούν να καταχωρήσουν τις προτάσεις τους στον δικτυακό τόπο http://www.mywikipedia.gr/.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Bασ.Κωνσταντίνου 48, Μικρό Αμφιθέατρο, 5-8μμ) θα συζητηθούν οι εμπειρίες από τις 36 εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στον πρώτο κύκλο της δράσης, προτάσεις για καλύτερο συντονισμό και μεγαλύτερη συμμετοχή, δράσεις για την αξιοποίηση της Βικιπαίδειας στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, μέτρα για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, ο απολογισμός από τη Wikimania 2011, καθώς και οι εμπειρίες από άλλες χώρες.