Προκήρυξη ΓΓΕΤ για Συνεργατικά Επιστημονικά & Τεχνολογικά Έργα στο δίκτυο ERA.Νet.RUS

21.03.2011

Τη 2η προκήρυξη υποβολής προτάσεων για Συνεργατικά Επιστημονικά & Τεχνολογικά Έργα (Collaborative Science & Technology Projects), στο πλαίσιο του έργου δικτύωσης ERA.Net.RUS, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους έως τις 31 Μαΐου.

Στόχος του ERA.net RUS, που χρηματοδοτείται από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ, είναι ο από κοινού σχεδιασμός και η υλοποίηση ερευνητικών και τεχνολογικών έργων από οργανισμούς σε κράτη μέλη της ΕΕ, συνδεδεμένες χώρες και Ρωσία, με σκοπό την εδραίωση μιας μακροπρόθεσμης ερευνητικής συνεργασίας στην καινοτομία.

Τα Συνεργατικά Επιστημονικά & Τεχνολογικά Έργα στοχεύουν στην παραγωγή νέας γνώσης μέσω βασικής, πειραματικής και/ή θεωρητικής έρευνας. Η προκήρυξη δεν προβλέπει συγκεκριμένες θεματικές προτεραιότητες, αλλά καλύπτει όλο το φάσμα των τεχνολογικών περιοχών που μπορεί να οδηγήσουν σε καινοτομίες υψηλού οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος για την Ευρώπη και τη Ρωσία. Απευθύνεται, δε, σε επιστημονικούς, ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς και εταιρείες από τις ακόλουθες χώρες: Γερμανία, Ρωσία, Γαλλία, Αυστρία, Φιλανδία, Νορβηγία, Ελλάδα, Τουρκία, Ελβετία, Εσθονία, Πολωνία και Ισπανία.

Η κάθε πρόταση υποβάλλεται από κοινοπραξία τριών τουλάχιστον εταίρων από τρεις διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων ο ένας θα προέρχεται, υποχρεωτικά, από τη Ρωσία. Η ΓΓΕΤ θα χρηματοδοτήσει τους ελληνικούς φορείς που θα συμμετάσχουν στα εγκεκριμένα έργα της προκήρυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ύψος της χρηματοδότησης και τις επιλέξιμες δαπάνες, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον Οδηγό Εφαρμογής του προγράμματος (www.gsrt.gr/default.asp?V_ITEM_ID=6812), ή να επικοινωνήσετε με τη ΓΓΕΤ (Δ/νση Διεθνούς Ε&Τ Συνεργασίας, Τμήμα Διακρατικών Σχέσεων, Μαρία Γιαλούρη, Τηλ.: 210 7458093, Fax: 210 7714153, Ε-mail: m.gialouri@gsrt.gr).

Τα πλήρη κείμενα της προκήρυξης είναι διαθέσιμα στον δικτυακό τόπο του ERA.Net. RUS: http://www.era.net-rus.eu/en/173.php.