Εκδήλωση για ερευνητικές συνεργασίες στο πρόγραμμα Υγεία του 7ου ΠΠ

14.05.2009

Ερευνητικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας έχουν τη δυνατότητα να βρουν συνεργάτες για την από κοινού υποβολή προτάσεων στην 4η πρόσκληση του προγράμματος 'Υγεία' (Ειδικό Πρόγραμμα 'Συνεργασία', 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο), σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου στην Πράγα, Τσεχία. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το δίκτυο 'SMEs go Health' και το πανευρωπαϊκό δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής 'Health-NCP-Net', στο πλαίσιο του EuroNanoForum 2009.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εταιρείες, ερευνητικούς οργανισμούς, πανεπιστήμια, νοσοκομεία και άλλους φορείς που εμπλέκονται στους τομείς υγείας και βιοτεχνολογίας. Οι παρευρισκόμενοι θα ενημερωθούν από εμπειρογνώμονες για τις τελευταίες εξελίξεις του προγράμματος και την πρόσκληση που θα δημοσιευτεί το καλοκαίρι του 2009. Επιπλέον θα συναντήσουν κατ'ιδίαν πιθανούς εταίρους ή/και συντονιστές έργων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο δικτυακό τόπο του 'SMEs Go Health' και να προκαθορίζουν συγκεκριμένες διμερείς συναντήσεις. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Δρ Χριστίνα Πασκουάλ, Τηλ.: 210 7273920, e-mail: cpascual@ekt.gr, www.ekt.gr).

Το έργο 'SMEs go Health' απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), ερευνητικά κέντρα και ακαδημαϊκούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας και ενδιαφέρονται για ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας, εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνεργάτες από όλη την Ευρώπη. Στο έργο συμμετέχουν οργανισμοί από όλη την Ευρώπη (την Ελλάδα εκπροσωπεί το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης).