4o Διεθνές Συνέδριο 'Μicro&Nano 2010' στο ΕΚΕΦΕ 'Δημόκριτος'

Το 4ο Συνέδριο Μικροηλεκτρονικής, Μικροσυστημάτων και Νανοτεχνολογίας 'Μicro&Nano 2010' διοργανώνεται στις 12-15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο ΕΚΕΦΕ 'Δημόκριτος'. Στόχος του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στους παραπάνω τομείς και η ανταλλαγή απόψεων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από 34 διαφορετικές χώρες (Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιαπωνία, Κίνα και Ινδία) που προέρχονται τόσο από την ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και από εταιρίες υψηλής τεχνολογίας.

Τα συνέδρια 'Μicro&Nano' διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρία Micro & Nano, με την υποστήριξη του ΕΚΕΦΕ 'Δημόκριτος', του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και των Πανεπιστημίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κύπρου και Πάτρας, καθώς και του Cluster Μικροηλεκτρονικής mi-cluster Corallia. Υποστηρίζεται επίσης από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Νανοηλεκτρονικής SiNANO, του οποίου ιδρυτικό μέλος είναι το Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής του ΕΚΕΦΕ 'Δημόκριτος'. Σημειώνεται ότι τα συνέδρια 'Μicro&Nano' διοργανώνονται κάθε τρία χρόνια, από το 2000,

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν 160 εργασίες από 32 χώρες. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στο Διεθνές Επιστημονικό περιοδικό υψηλού κύρους 'Microelectronic Engineering', ενώ επιλεγμένα άρθρα που σχετίζονται με νανοϋλικά για αισθητήρες και διατάξεις παραγωγής ενέργειας θα δημοσιευθούν στο διεθνές περιοδικό 'Nanoscale Research Letters' σε ειδικό τεύχος αφιερωμένο στο Συνέδριο.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου, στις 12 Δεκεμβρίου 2010, θα βραβευθεί ο επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Στοϊμένος για τη συμβολή του στην έρευνα στο πεδίο των ημιαγωγών. Θα προηγηθεί ειδική συνεδρία για την έρευνα στη Νανοηλκεκτρονική στην Ευρώπη μέσω του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Νανοηλεκτρονικής SiNANO.

Πληροφορίες:
ΕΚΕΦΕ 'Δημόκριτος', Δρ Α. Νασιοπούλου (Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Διευθύντρια Ερευνών), τηλ.: 210-6542783, e-mail: A.Nassiopoulou@imel.demokritos.gr.