107 εκατ. ευρώ για αξιοποίηση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών

22.02.2010

Η 4η προκήρυξη του προγράμματος 'Υποστήριξη Πολιτικών για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών' (ICT PSP) ανακοινώθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2010, με προϋπολογισμό 107 εκατ. ευρώ και καταληκτική ημερομηνία την 1η Ιουνίου 2010. To ΙCT PSP εντάσσεται στο Πρόγραμμα για την Καινοτομία και την Ανταγωνιστικότητα (CIP) της ΕΕ και στοχεύει στην προώθηση της καινοτομίας, μέσω της ευρύτερης και καλύτερης αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής από πολίτες, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις.

Η 4η προκήρυξη θα καλύψει τα θεματικά πεδία:
- Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών για μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα και έξυπνη κινητικότητα (2 θεματικά πεδία): 19 εκατ. ευρώ
- Ψηφιακές Βιβλιοθήκες: 30 εκατ. ευρώ
- Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών για την Υγεία και την κοινωνική ένταξη (2 θεματικά πεδία): 14 εκατ. ευρώ
- Ανοικτή Καινοτομία για μελλοντικές υπηρεσίες Διαδικτύου σε έξυπνες πόλεις: 15 εκατ. ευρώ
- Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών για βελτιωμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις: 13 εκατ. ευρώ
- Πολυγλωσσικό Διαδίκτυο: 16 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΕΕ, η αξιολόγηση των έργων θα πραγματοποιηθεί έως τον Ιούλιο, και οι διαπραγματεύσεις τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2010. Τα συμβόλαια θα υπογραφούν στα τέλη του 2010 και αρχές του 2011.

Η προκήρυξη, το πρόγραμμα εργασίας, συνοδευτικά έγγραφα και παρουσιάσεις, συχνές ερωτήσεις και η υπηρεσία ελέγχου πριν την υποβολή (pre-proposal check) είναι ήδη διαθέσιμα στον δικτυακό τόπο του προγράμματος.

Μάθετε Περισσότερα