Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση: μια νέα δράση του Υπουργείου Παιδείας

16.02.2010

Μια νέα δράση για αριστεία και καινοτομία στην εκπαίδευση εισάγει το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για το νέο σχολικό έτος. Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς όλους τους εκπαιδευτικούς έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο (http://excellence.sch.gr/), προκειμένου να καταθέσουν καινοτόμα έργα τους στον χώρο της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, για τα οποία έχουν βραβευτεί τα τελευταία 5 χρόνια.

Σκοπός της δράσης 'Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση' είναι να αναδεικνύει και να παρουσιάζει τα πλέον καινοτόμα σχέδια και δραστηριότητες που εφαρμόζουν στην τάξη οι εκπαιδευτικοί. Από την επόμενη χρονιά στόχος του Υπουργείου είναι η ανάδειξη και παρουσίαση ετησίως των 100 καλύτερων καινοτομικών πρακτικών στο σχολικό μάθημα και η γενικότερη αξιοποίησή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Για το 2010, οι εκπαιδευτικοί που έχουν λάβει διάκριση από διεθνή ή ελληνικό οργανισμό για το καινοτομικό τους έργο την τελευταία πενταετία θα προσκληθούν να το παρουσιάσουν σε ειδική εκδήλωση η οποία θα γίνει στις αρχές Μαρτίου 2010. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων, μέσω της συμπλήρωσης της σχετικής φόρμας στον δικτυακό τόπο http://excellence.sch.gr, ορίζεται η Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, 'Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που πρωτοπορούν, γιατί κοινωνία χωρίς τους εκπαιδευτικούς στην πρωτοπορία δεν μπορεί να υπάρξει. Καλούνται σήμερα, όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν, να καταθέσουν τη δουλειά τους. Από την επόμενη χρονιά το Υπουργείο Παιδείας θα αναδεικνύει τα 100 καινοτόμα σχολεία και τους 100 καινοτόμους εκπαιδευτικούς κάθε χρόνο'.