Διεθνής Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης (19-23 Οκτωβρίου 2015)

07.10.2015

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) συμμετέχει στη Διεθνή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης στη γνώση (19-23 Οκτωβρίου 2015). Στόχος των φετινών δράσεων του ΕΚΤ είναι η ενημέρωση των νέων ερευνητών για τις σύγχρονες πρακτικές και πολιτικές και το νέο περιβάλλον για την Ανοικτή Επιστήμη που αναδύεται στην Ευρώπη.

Κεντρική εκδήλωση είναι το Σεμινάριο "Προετοιμάζοντας τους νέους ερευνητές για την Ανοικτή Επιστήμη" το οποίο θα διεξαχθεί στις 20 Οκτωβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
Το σεμινάριο θα πλαισιώσει η δράση "Μάθε, Άκου, Ρώτα" που θα διεξαχθεί από 19 έως 23 Οκτωβρίου στον χώρο της Βιβλιοθήκης Κ.Θ.Δημαράς του ΕΚΤ:

α) Μάθε: Οι επισκέπτες και οι ερευνητές μπορούν να ενημερωθούν για την Ανοικτή Πρόσβαση (ΑΠ), τα οφέλη, τις σχετικές υποδομές και τις δράσεις του ΕΚΤ
β) Άκου: Οι ερευνητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν ενημερωτικές δεκαπεντάλεπτες παρουσιάσεις για την Ανοικτή Πρόσβαση και για την αυτοαρχειοθέτηση σε Ιδρυματικό αποθετήριο, 11:00 και 14:00 καθημερινά, στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης.
γ) Ρώτα: Το προσωπικό του ΕΚΤ θα βρίσκεται στη διάθεση του κοινού, για να προσφέρει περαιτέρω πληροφόρηση και να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν την Ανοικτή Πρόσβαση.

Δράσεις ΕΚΤ για OpenAccessWeek2015: http://openaccess.gr/ekt_oa/oaweek/oaweek_2015.dot 
Δείτε το πρόγραμμα : http://openaccess.gr/ekt_oa/oaweek/oaweek_2015_programme.dot
Φόρμα εγγραφής :      http://openaccess.gr/ekt_oa/oaweek/registration2015.dot