Δρ Μαρία Μαλαγκονιάρη

Σύμβουλος Καινοτομίας, Smart Attica EDIH | ΕΚΤ

Η Δρ Μαρία Μαλαγκονιάρη είναι Σύμβουλος Καινοτομίας στον Ευρωπαϊκό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας «Smart Attica». Μεταξύ άλλων, ως Επιστημονική Συνεργάτης, παρακολουθεί επισταμένως τις εξελίξεις που εμπίπτουν στο πεδίο ενδιαφέροντος του ΕΚΤ από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ενώ είναι ορισμένη εκπρόσωπος στην Committee for Scientific and Technological Policy (CSTP) και στο OECD Global Forum on Technology.

Έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και την Οργανωσιακή Συμπεριφορά, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας.

Ως Οικονομολόγος – Εκπαιδευτικός, έχει εργαστεί για πάνω από δώδεκα χρόνια σε ιδιωτικές εκπαιδευτικές μονάδες της δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και έχει κάνει βοηθητικό διδακτικό έργο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι κριτής σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια στην Ελλάδα, είναι μέλος πολλών ελληνικών επιστημονικών επιτροπών, κάνει τακτικές παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις που σχετίζονται με τα προαναφερθέντα ερευνητικά ενδιαφέροντα και διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.