Δρ Ευάγγελος Παπαδόπουλος

Καθ. Σχ. Μηχ. Μηχανικών ΕΜΠ, Διευθ. Εργαστηρίου Αυτομάτου Ελέγχου, Διευθ. ΔΠΜΣ Συστήματα Αυτοματισμού

Ο Δρ Ευάγγελος Παπαδόπουλος έλαβε Δίπλωμα από το ΕΜΠ και στη συνέχεια MS και PhD από το MIT, όλα στη Μηχανολογία. Το 1991 διορίστηκε Λέκτορας στο MIT και εντάχθηκε στο Πανεπιστήμιο McGill ως Επίκουρος Καθηγητής.

Από το 1997 είναι Καθηγητής στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ. Διδάσκει μαθήματα Ρομποτικής, Ελέγχου, Μηχανοτρονικής, Κυκλωμάτων και Ηλεκτρομηχανολογικών Συστημάτων. Διεξάγει έρευνα στη ρομποτική, συμπεριλαμβανομένης της διαστημικής ρομποτικής, των βιομιμητικών ρομπότ, της μικρορομποτικής, της μηχανοτρονικής, των εξομοιωτών και του εφαρμοσμένου ελέγχου, με χρηματοδότηση από την ΕΕ (Horizon), την ESA, και ιδιωτικές και εθνικές πηγές. Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας περισσότερων από 350 τεχνικών εργασιών (h-index 47) και συγγραφέας τριών βιβλίων στα ελληνικά.

Είναι Associate Editor του Mechanism and Machine Theory, και του Frontiers in Space Robotics. Ο Δρ. Παπαδόπουλος είναι Fellow της IEEE, Fellow της ASME, Fellow της AAIA, Associate Fellow της AIAA, μέλος της Sigma Xi και του MIT Entrepreneurial Forum.